Madamene

Madam Pysj er moden dame for alderen, oppvokst i Fredrikstad og fyller 5 år sommeren 2016. Kompaniet er et hybridteater hvor medlemmenes utdanning og fagkunnskaper strekker seg på tvers av de estetiske feltene innenfor kulturen, og er med dette nærmest et kunstnerkollektiv å regne i sin tilnærming til produksjon av scenekunst.

Det er ekstremsport når Madam Pysj gyver løs på den kjente historien de fleste kjenner til, men ikke kommer til å kjenne igjen. Kompaniets konsept går ut på å ta det kjente og kjære og demontere det til kun tanken om hvor det hele startet som står igjen.

Kulturhuset Sentralen er årets spillested og en av de største satsningene Norge har sett på det frie kulturfeltet, initiert av Sparebankstiftelsen. Sentralen har også lansert en egen UNG-satsning som Madam Pysj produksjon går inn under. ”Det kan aldri bli nok tilbud for barn og unge i Oslo. Det er viktig med mange aktiviteter for denne aldersgruppen. Slike ting er kanskje noe av det viktigste man kan gi den kommende generasjonen” sier programansvarlig Ole Jørn Myklebust til Periskop.no 21.01-2016, og peker på at tilbudet rett og slett ikke er stort nok og det er viktig at det gjøres grep for å supplere det allerede eksisterende kulturtilbudet i byen. Det er derfor meget spennende når Sentralen og Madam Pysj nå går sammen med et ønske om å gi et tilbud til barn og unge i hovedstaden.


SKUESPILLER OG KUNSTNERISK LEDER

Andreas Humlekjær

Tidligere forestillinger med Madam Pysj: Billy Elliåt, I Ilden, Legenden om Kaptein Flints Skattekart, Rødhette og Ulven, Skatten på Sjørøverøya.

SKUESPILLER OG KUNSTNERISK LEDER

Joakim Borgen

Tidligere forestillinger med Madam Pysj: Billy Elliåt, Legenden om Kaptein Flints Skattekart, Rødhette og Ulven, Skatten på Sjørøverøya.

SKUESPILLER OG KUNSTNERISK LEDER

Kristoffer Veiersted

Tidligere forestillinger med Madam Pysj: Legenden om Kaptein Flints Skattekart, Rødhette og Ulven, Skatten på Sjørøverøya.

LYDDESIGNER OG KUNSTNERISK LEDER

Bror Kristiansen

Tidligere forestillinger med Madam Pysj: Legenden om Kaptein Flints Skattekart, Rødhette og Ulven, Skatten på Sjørøverøya.